Skip to content

Tanulást, koncentrációt segítő gyakorlatok

Az alábbi videóban hasznos gyakorlatok szerepelnek, melyet tanulás előtt érdemes elvégezni a gyerekeknek, de felnőtteknek is (amikor pár éve egy vizsgára készültem, alkalmaztam a gyakorlatok egy részét, más kineziológiai korrekciókkal együtt, az egyik vizsgát 100, a másikat 98%-ra teljesítettem :-), biztos, hogy ezek a feladatok is segítettek az eredmény elérésében, hiszen segítségükkel könnyebben és gyorsabban tanultam, és kevésbé izgultam a vizsgák előtt 🙂 ). A videóban szereplő gyakorlatok integrálják, összehangolják a két agyféltekét, ez által növekszik a koncentráció, javul az agy és a test közötti kölcsönhatás minősége (erre az összehangolt munkára a látás, hallás,megértés miatt van szükség).

A videóban Brain Gym gyakorlatok szerepelnek elsősorban, a Brain Gym a kineziológia egyik ága, de nagyon sok gyakorlat megtalálható az általam alkalmazott One Brain ágban is.
A gyerekeknek szóló stresszkezelő, fejlesztő, önbizalomerősítő tréningen>>> (https://www.stressz-oldas.com/stresszkezelo-trening-gyermek/) ilyen és ezekhez hasonló gyakorlatokat is elsajátítunk (a pozitív vizualizáció, meditáció mellett), ráadásul valamennyi gyakorlatnak STRESSZOLDÓ hatása van. A feladatok diszlexiás, diszgráfiás, vagy bármilyen tanulási problémával küzdő gyerekeknek kifejezetten ajánlottak.
 

2 thoughts on “Tanulást, koncentrációt segítő gyakorlatok”

  1. Salánkiné Szekér Erzsébet

    Fantasztikus a kisfilm!☺Sok gyakorlatot ismerünk, használunk már de a többit is kipróbáljuk!Köszönöm

    1. Kedves Erzsébet! Nagyon szívesen. 🙂 Érdemes használni a gyakorlatokat valóban, mert az egyszerűségük ellenére, nagyon hatékonyak.
      Schulcz Veronika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.