Stresszoldás kineziológiával

A kineziológia egy alternatív jellegű, pszichológiai és pedagógiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség- és személyiségfejlesztő holisztikus módszer. Az általam használt módszer a kineziológia One Brain ága.

kineziologia szombathelyA testi-lelki problémák nagy részét saját magunk állítjuk elő bizonyos stresszhelyzetekkel, sérelmekkel, kudarcokkal, negatív, rögzült viselkedésmintákkal.Ezeket a negatív érzelmi töltéseket gyermekkorunk óta gyűjtögetjük, ahogy a kudarcra, sérelmekre adott válaszreakciókat is. Agyunk mindezeket a stresszhelyzeteket tárolja (egészen fogantatásunktól kezdve), és a jelenben ugyanúgy reagálunk, ahogy már kisgyermekként tettük, azaz a jelen stresszének oka, a múltban keresendő (nagyon gyakran ezek a stresszreakciók már 6 éves kor alatt rögzülnek). A régi, rossz tapasztalatok emléke jelen van tudatos és/vagy tudatalatti szinten és hat a mostani döntéseinkre, reakciónkra. A múlt stresszhelyzeteit és az arra adott érzelmi válaszreakciókat bármi bekapcsolhatja, ami a korábbi eseményre valamilyen módon emlékeztet: egy szín, egy íz, egy hang, egy tekintetirány, egy mozdulat, stb.Soha nem az számít egyébként, hogy mi történt a múltban, hanem az, hogy azt az adott eseményt hogyan éltük meg, milyen érzelmi reakciót adtunk rá.
A kezelések során az egy-egy eseményre adott negatív érzelmi töltést semlegesítjük, oldjuk – így lehetőségünk lesz a jelenben új választásokat tenni és letenni a rögzült negatív érzelmi reakciókat, negatív viselkedésmintákat.

A kezelés során az érzelmi stresszoldás mellett ún. korrekciókat is végzünk. Ezek a korrekciók segítenek pl. a két agyfélteke integrálásában (innen a módszer neve is: One Brain módszer, One Brain = Egy Agy/Egységes Agy), hiszen stresszhelyzetben a két agyfélteke “szétkapcsol”, és ez ismétlődik minden olyan helyzetben, amely a korábbi stresszhelyzetre bármilyen módon emlékeztet minket (ami lehet egy szín, íz, mozdulat, stb.). Vagyis amikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, képtelenek vagyunk gondolkodni, tudatosak lenni és megoldásokban gondolkodni, egyszerűen csak reagálunk: többnyire indulatosan, haragosan (“elborult az agyam” – ismerős?), kishitűen, bánatosan, stb.  Ilyenkor a  bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami “üss vagy fuss”, vagy “támadj vagy menekülj” reakció néven is ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, akkor vagyunk képesek hatékonyan működni, és a rögzült negatív reakciók, negatív érzések, “hibás”, ismétlődő minták helyett új választásokat tenni és képesek leszünk végre megoldás-centrikusan gondolkodni, és nem csak reagálunk, ahogy korábban tettük.

A kineziológia eszköze az izomtesztelés, éppen ezért egyáltalán nem szükséges, hogy valaki tudatosan emlékezzen az őt ért negatív érzelmi stresszre. A kezelő meghatározott rendszer szerint kérdéseket tesz fel, és figyeli az izomtónus változását (általában az alkaron), a kar izmai közvetítve az agy  sejtmemória szinten tárolt információit, a kérdésekre erősen tartó, vagy elgyengülő izomtónussal “válaszolnak”, tehát így „kérdezzük le” a kezelés céltémájához kapcsolódó szükséges információkat (életkort, negatív érzést, negatív hitrendszert, stb.)

Telefonon felveszed velem a kapcsolatot, egyeztetünk egy időpontot, és az első alkalommal megbeszéljük, hogy miben kéred a segítségemet, és meghatározunk egy célt amit szeretnél elérni, majd írásban együttműködési megállapodást kötünk. Majd már rögtön az első alkalommal megkezdjük a közös munkát.
Egy probléma oldásához általában 3-5 alkalomra van szükség, kb. havonta egyszer. Szükség esetén tovább irányítom a klienst, ill. kiegészítő gyógymódokat, szakembereket ajánlok. A kezelés kb. 50-60 percet vesz igénybe alkalmanként, és 9000 Ft-ba kerül.

Miben segíthet a kineziológia?

 • önmagad megismerésében
 • személyiséged fejlesztésében
 • ha túl stresszes, feszült vagy
 • ha önbizalomhiánnyal, önértékelési problémával küzdesz
 • ha különböző blokkok, elakadások vannak az életed egyes területein
 • ha átélted már a céltalanság érzését
 • motiválatlanság esetén
 • szorongás esetén
 • ha elengedési problémáid vannak
 • ha döntésképtelen vagy
 • ha párkapcsolati problémáid vannak

Stresszoldás, személyiségfejlesztés felnőtteknek kineziológiai módszerekkel Szombathelyen a Promen Villában, Horváth Boldizsár krt. 9. Bejelentkezés telefonon. Elérhetőség>>>

Figyelem! Schulcz Veronika nem orvos, nem kezel betegségeket, nem végez gyógyító tevékenységet, nem állít fel diagnózist. Mind az egyéni konzultációk, mind a tréningek, tanfolyamok célja a személyiség fejlesztése és nem a terápia. Schulcz Veronika mentálisan egészséges emberekkel foglalkozik, egyik módszer és tanfolyam sem helyettesíti a orvost, pszichológust, pszichiátert. Amennyiben pszichoterápiás, pszichiátriai, ill. pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt állsz, vagy van valamilyen mentális betegséged, Schulcz Veronika nem vállalja az egyéni konzultációt, és nem tudja elfogadni a tanfolyami jelentkezést sem, mert ebben az esetben már nem kompetens.
Abban az esetben, ha pánikbetegséggel, depresszióval küzdesz, kérlek, pszichológust/pszichiátert keress fel. Ha valamilyen trauma, vagy súlyos veszteség ért, akkor trauma- ill. gyászfeldolgozásban jártas szakember segítségét kérd, mert szakszerű segítségre van szükséged.