Kreatív, élményszerű stresszoldás az OH-kártyákkal

Stresszkezelés és stresszoldás élményszerűen, kreatívan, játékosan. 🙂

 

Helyszín, első alkalom időpontja: Szombathely, 2018. március 12., hat alkalommal hétfő esténként 17.45-től 19.45-ig. Jelentkezni a szabad helyek erejéig lehet a vera(kukac)stressz-oldas.com e-mail címen. BETELT!
Kérek értesítést, ha legközelebb indul ez a tanfolyam>>> (klikk)

Ezen a klubfoglalkozáson  felszínre hozzuk a tudatos megküzdési stratégiákat, amelyek megkönnyítik számunkra a nehéz szituációk megoldását, legyen az akár munkahellyel, akár magánélettel kapcsolatos.
Az tréningen az OH-kártyák segítségével alternatív utat nyitunk a gondolkodásban, fejlesztjük az intuíciót. A programon teret kap a jobb agyfélteke, ez által pedig a kreatív megoldáskeresés. Ez azt jelenti, hogy kiléphetsz a korábbi megszokott, de nem működő, sőt stresszt okozó viselkedésmintákból, látszólagos “megoldásokból”.

Mi történik a Stresszkezelő klubfoglalkozáson?

felismerjük azokat az érzéseinket, amelyek a mindennapokban frusztrációt okoznak, és ezeket az érzéseket feldolgozzuk
fejlesztjük RQ-d, azaz a Reziliencia hányadosod (az RQ azt vizsgálja, mennyire vagy képes nagy nyomás után az eredeti érzelmi állapotba visszatérni)
kialakítjuk az optimális és gyógyító megküzdési stratégiákat
tudatosítjuk, felszínre hozzuk kreatív és flexibilis lehetőségeinket (az, hogy mennyire tudjuk kezelni a külső és belső konfliktusokat, nagyban a flexibilitáson múlik)
felismerjük és elismerjük azokat a társadalmi és szociális viszonyokat, kölcsönhatásokat, amelyekben a  sikeres együttműködés rejlik
megerősítjük az érzelmi stratégiánkat
tudatosak leszünk mentális kimerültségünkre
felszínre hozzuk (rejtett) erőforrásainkat

Mi az az OH-módszer?

A művészetterápia és a humanisztikus pszichológia találkozása. Az OH-módszer kidolgozója Moritz Egetmeyer pszichoterapeuta, humanisztikus pszichológus. Magát az OH-kártyákat egy festőművész – Ely Raman – találta ki, azért, hogy a művészet ne merüljön ki annyiban, hogy egy festménynek címet adnak, majd emberek különböző galériákban, vagy múzeumokban megtekintik azt. Ely Raman-nak az az ötlete, hogy az embereket közelebb hozza a művészethez, találkozott a humán pszichológiával és felfedezték, hogy a kártyákat terápiás céllal is tudják használni. Bővebben az OH-módszerről>>>

Miért van szükség stresszkezelésre?

A stresszel való megküzdés a magánéletben és a munka világában is nagy kihívás, és maga a stressz rengeteg formában jelenik meg. A stressz része az emberi létezésnek, csak napjainkban megváltozott a stresszhez való hozzáállásunk.
A stressz akkor jelenik meg az életünkben, amikor az elvárásaink és a valós eredmények nem egyeznek meg, nem kapunk visszacsatolást és figyelmet másoktól. Stresszt élünk meg rossz munkahelyi légkörben, iskolában, családban, ill. akkor is, ha nem merünk döntéseket hozni, ha nem tudjuk kikommunikálni a szükségleteinket, igényeinket, vágyainkat, és nem tudjuk felállítani a határainkat. Ha nincs megküzdési stratégiánk, akkor ezek által nyomás alá kerülünk és ez már egészségünket is veszélyezteti, rombolja személyiségünket. Így látszólag alkalmazkodunk ezekhez a helyzetekhez, vagy agresszíven képviseljük saját magunkat. Gyakori stresszválasz még a probléma elfojtása, a konfliktus fel nem vállalása. A családtól átvett – nem megfelelő – stresszkezelési minták pedig belső diszkomfort érzéshez, diszharmonikus állapothoz, aggodalmakhoz, pszichoszomatikus tünetekhez vezethetnek.

Miben segít Neked a klubfoglalkozás?

A tréning után nagyobb hatékonysággal fogsz egyensúlyt teremteni párkapcsolatodban, társas kapcsolataidban, munkahelyi kapcsolataidban, családi kapcsolataidban, meg tudod élni a közösségi élményeket a barátaiddal, családoddal. Képes leszel megélni a saját függetlenségedet, szabadságod, mindez biztonságot adhat Neked. Megtalálod a saját megküzdési stratégiádat, amelyek segítségedre lesznek stresszhelyzetekben.

 

 

A kártyákkal a jelenbe tudjuk hozni az érzelmi és értelmi döntéseket. Az OH-kártya nem jóskártya: tudatosítani segít. (Németh Lóránd klinikai szakpszichológus, az OH-módszer hazai oktatója)

A tréningen OH-kártyacsalád közül elsősorban a Resilio-val fogunk dolgozni. A reziliencia jelentése: nagy nyomás után az eredeti alak visszavételére való képesség.
A Resilio csomagban 99 képkártya található a stresszről és a rezilienciáról, plusz 44 db állatkártya, melyek segítenek a perspektívánk kitágításában, így új lehetőségek, alternatív megoldások megtalálásában.

Helyszín, időpont:

Szombathely, Promen Villa (Horváth Boldizsár krt. 9.),
Időpont: 2018. március 12., 19., 26., április 3., 9., 16.BETELT!

Időbeosztás:

A klubfoglalkozások hetente egy alkalommal lesznek, hétfőnként 17.45-től 19.45-ig (tehát 2 óra). Összesen hat alkalommal találkozunk. (Húsvét hétfő miatt egy alkalommal – április 3-án – kedden találkozunk!)

Díja:

A hat alkalom 18.000 Ft-ba kerül, tehát foglalkozásonként 3000 Ft (vagyis óránként csak 1500 Ft!).
A jelentkezés véglegesítése a tandíj befizetésével történik, erről a jelentkezési űrlap kitöltése után kapsz egy automatikus információs e-mailt.

Tanfolyamvezető:

A foglalkozásokat Schulcz Veronika OH-élményű kártyainstruktor vezeti.

Figyelem, a program kiscsoportos, max. 6 fő jelentkezését tudom elfogadni!

A Stresszkezelő klubfoglalkozás  az OH-kártyákkal önálló tanfolyam, nem épül az OH-élményű önismereti klubfoglalkozásra>>. A két tanfolyam egymástól függetlenül is elvégezhető.

További, felnőttek számára szervezett tanfolyamok, tréningek:

OH-élményű önismereti klubfoglalkozás>>>
“Hozd ki magadból a legtöbbet!” – komplex személyiségfejlesztő tréning>>>
Jobb agyféltekés rajztanfolyam>>>
Egy napos önismereti workshop>>>
Az Üveghegyen túl… – önismereti mesefoglalkozás>>>
Stresszoldó ZEN-rajzrelaxáció>>>

 

Ha nem szeretnél lemaradni a következő Stresszkezelő klubfoglalkozásról az OH-kártyákkal, javaslom, iratkozz fel a hírlevélre>>, így időben kapsz értesítést a következő induló időpontról, ráadásul a feliratkozás után, most ajándékba kapsz egy  30 kineziológiai stresszoldó tipp e-book-ot.

Figyelem! Schulcz Veronika nem orvos, nem kezel betegségeket, nem végez gyógyító tevékenységet, nem állít fel diagnózist. Mind az egyéni konzultációk, mind a tréningek, tanfolyamok célja a személyiség fejlesztése és nem a terápia. Schulcz Veronika mentálisan egészséges emberekkel foglalkozik, egyik módszer és tanfolyam sem helyettesíti a orvost, pszichológust, pszichiátert. Amennyiben pszichoterápiás, pszichiátriai, ill. pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt állsz, vagy van valamilyen mentális betegséged, Schulcz Veronika nem vállalja az egyéni konzultációt, és nem tudja elfogadni a tanfolyami jelentkezést sem, mert ebben az esetben már nem kompetens.
Abban az esetben, ha pánikbetegséggel, depresszióval küzdesz, kérlek, pszichológust/pszichiátert keress fel. Ha valamilyen trauma, vagy súlyos veszteség ért, akkor trauma- ill. gyászfeldolgozásban jártas szakember segítségét kérd, mert szakszerű segítségre van szükséged.