Kreatív, élményszerű stresszoldás az OH-kártyákkal

Stresszkezelés és stresszoldás, erőforrások felszínre hozása élményszerűen, kreatívan, játékosan. 🙂

 

Helyszín, legközelebbi időpont: Szombathely,-

Ezen a klubfoglalkozáson  felszínre hozzuk a tudatos megküzdési stratégiákat, amelyek megkönnyítik számunkra a nehéz szituációk megoldását, legyen az akár munkahellyel, akár magánélettel kapcsolatos.
Az tréningen az OH-kártyák segítségével alternatív utat nyitunk a gondolkodásban, fejlesztjük az intuíciót. A programon teret kap a jobb agyfélteke, ez által pedig a kreatív megoldáskeresés. Ez azt jelenti, hogy kiléphetsz a korábbi megszokott, de nem működő, sőt stresszt okozó viselkedésmintákból, látszólagos “megoldásokból”.

Mi történik a Stresszkezelő klubfoglalkozáson?

felismerjük azokat az érzéseinket, amelyek a mindennapokban frusztrációt okoznak, és ezeket az érzéseket feldolgozzuk
fejlesztjük RQ-d, azaz a Reziliencia hányadosod (az RQ azt vizsgálja, mennyire vagy képes nagy nyomás után az eredeti érzelmi állapotba visszatérni)
kialakítjuk az optimális és gyógyító megküzdési stratégiákat
tudatosítjuk, felszínre hozzuk kreatív és flexibilis lehetőségeinket (az, hogy mennyire tudjuk kezelni a külső és belső konfliktusokat, nagyban a flexibilitáson múlik)
felismerjük és elismerjük azokat a társadalmi és szociális viszonyokat, kölcsönhatásokat, amelyekben a  sikeres együttműködés rejlik
megerősítjük az érzelmi stratégiánkat
tudatosak leszünk mentális kimerültségünkre
felszínre hozzuk (rejtett) erőforrásainkat

Mi az az OH-módszer?

A művészetterápia és a humanisztikus pszichológia találkozása. Az OH-módszer kidolgozója Moritz Egetmeyer pszichoterapeuta, humanisztikus pszichológus. Magát az OH-kártyákat egy festőművész – Ely Raman – találta ki, azért, hogy a művészet ne merüljön ki annyiban, hogy egy festménynek címet adnak, majd emberek különböző galériákban, vagy múzeumokban megtekintik azt. Ely Raman-nak az az ötlete, hogy az embereket közelebb hozza a művészethez, találkozott a humán pszichológiával és felfedezték, hogy a kártyákat terápiás céllal is tudják használni. Bővebben az OH-módszerről>>>

Miért van szükség stresszkezelésre?

A stresszel való megküzdés a magánéletben és a munka világában is nagy kihívás, és maga a stressz rengeteg formában jelenik meg. A stressz része az emberi létezésnek, csak napjainkban megváltozott a stresszhez való hozzáállásunk.
A stressz akkor jelenik meg az életünkben, amikor az elvárásaink és a valós eredmények nem egyeznek meg, nem kapunk visszacsatolást és figyelmet másoktól. Stresszt élünk meg rossz munkahelyi légkörben, iskolában, családban, ill. akkor is, ha nem merünk döntéseket hozni, ha nem tudjuk kikommunikálni a szükségleteinket, igényeinket, vágyainkat, és nem tudjuk felállítani a határainkat. Ha nincs megküzdési stratégiánk, akkor ezek által nyomás alá kerülünk és ez már egészségünket is veszélyezteti, rombolja személyiségünket. Így látszólag alkalmazkodunk ezekhez a helyzetekhez, vagy agresszíven képviseljük saját magunkat. Gyakori stresszválasz még a probléma elfojtása, a konfliktus fel nem vállalása. A családtól átvett – nem megfelelő – stresszkezelési minták pedig belső diszkomfort érzéshez, diszharmonikus állapothoz, aggodalmakhoz, pszichoszomatikus tünetekhez vezethetnek.

Miben segít Neked a klubfoglalkozás?

A tréning után nagyobb hatékonysággal fogsz egyensúlyt teremteni párkapcsolatodban, társas kapcsolataidban, munkahelyi kapcsolataidban, családi kapcsolataidban, meg tudod élni a közösségi élményeket a barátaiddal, családoddal. Képes leszel megélni a saját függetlenségedet, szabadságod, mindez biztonságot adhat Neked. Megtalálod a saját megküzdési stratégiádat, amelyek segítségedre lesznek stresszhelyzetekben.

 

 

A kártyákkal a jelenbe tudjuk hozni az érzelmi és értelmi döntéseket. Az OH-kártya nem jóskártya: tudatosítani segít. (Németh Lóránd klinikai szakpszichológus, az OH-módszer hazai oktatója)

A tréningen OH-kártyacsalád közül elsősorban a Resilio-val fogunk dolgozni. A reziliencia jelentése: nagy nyomás után az eredeti alak visszavételére való képesség.
A Resilio csomagban 99 képkártya található a stresszről és a rezilienciáról, plusz 44 db állatkártya, melyek segítenek a perspektívánk kitágításában, így új lehetőségek, alternatív megoldások megtalálásában.

Helyszín, időpont:

Szombathely, –

Időbeosztás:

A klubfoglalkozások hetente egy alkalommal lesznek,  munkaidő után (esti csoport dolgozóknak, alkalmanként 2 óra), és/vagy délelőtt (alkalmanként 2 óra). Összesen hat alkalommal találkozunk.

Díja:

Óránként csak 1.800 Ft/fő, azaz alkalmanként 3600 Ft/fő, vagyis a hat alkalom összesen 21.600 Ft/fő.
A jelentkezés véglegesítése a tandíj befizetésével történik, erről a jelentkezési űrlap kitöltése után kapsz egy automatikus információs e-mailt.

Tanfolyamvezető:

Schulcz Veronika személyiségfejlesztő, life & art coach

Figyelem, a program kiscsoportos, max. 6 fő jelentkezését tudom elfogadni!

A Stresszkezelő klubfoglalkozás  az OH-kártyákkal önálló tanfolyam, nem épül az OH-élményű önismereti klubfoglalkozásra>>. A két tanfolyam egymástól függetlenül is elvégezhető.

A tanfolyam résztvevőinek véleménye:

“Sok iránytűt kaptam a mindennapokban felmerülő akár stresszhelyzet, akár társas kapcsolatok kezelésére. Az OH kártyák (amiket imádok) és a kapott kérdések segítségével megtalálhattam rejtett erőforrásaimat, sok pozitív felismerésre jutottam ezáltal. Úgy érzem, a tanfolyamon tanult új nézőpontoknak köszönhetően sokkal megértőbb tudok lenni mások negatív érzéseivel szemben mostantól.
Elvárások nélkül érkeztem, így csak annyit mondhatok: azért rendesen meg kellett dolgoznunk a felismerésekért, de így épül be igazán és szinte észrevétlenül a mindennapjainkba.
Nagyon jól éreztem magam ismét. Oldott, vidám hangulatban teltek a foglalkozások, egymástól is sok hasznos ötletet kaptunk a feladatok kapcsán.
A legjobb, hogy a valójában a megoldás ott van bennünk és a tanfolyam segített ezt felszínre hozni, megélni. Egy élmény volt, várom a következő témát!” (D.

“Nagyon jól èreztem magam a tanfolyamon, bár munkásabb volt, mint az előző (OH-élményű önismereti klubfoglalkozás – saját megj.) Nagyon jó volt már első alkalommal is, hogy azt éreztem, mintha haza jönnék. Sokat segített a tanfolyam abban hogy előbbre lépjek az aktuális problémáimban.
Nem voltak elvárásaim. Illetve az, hogy valaki oldja már meg helyettem a problémákat, ez nem teljesült. 🙂 Magamról tanultam új dolgokat. Pl.utolsó alkalommal, hogy vállalom magam. Nem csak hogy nem jövök ki a családommal, hanem a többi dolgom is. Eszembe sem jut színészkedni, másnak adni ki magam, és erre büszke lehetek. Ilyen vagyok, kész.” (T.)

“Felfedeztem a saját erőforrásaim, melyekkel kezelni tudom a stresszt, ill. megoldási stratégiákat tudok mozgósítani.  Érdekes, izgalmas, tanulságos tanfolyam. Mindenkinek ajánlom. “(M.)

“Nem voltak elvárásaim a tanfolyammal kapcsolatban, tudtam, hogy olyan jó lesz, mint az előző (OH-élményű önismereti klubfoglalkozás – saját megj.) Szuper volt!” (R.)

“Nagyon sok új felismerést kaptam, megtanultam, hogyan kezeljem a stresszt. Teljesen elégedett vagyok, szuper volt.” (N.)

“Boldog én-idő. Szuper volt.” (V.)

További, felnőttek számára szervezett tanfolyamok, tréningek:

ONLINE önismereti és személyiségfejlesztő tréning>>>
“Hogyan mondjam?” – erőszakmentes, együttműködő kommunikációs tréning>>>
OH-élményű önismereti klubfoglalkozás>>>
Útkereső workshop>>>
“Közelebb önmagamhoz” – önismereti klubfoglalkozás>>>
Színezd újra! csoportos önismereti coaching>>>
Belső gyermek gyógyítása – meditációs esték Verával>>>
“Hozd ki magadból a legtöbbet!” – komplex személyiségfejlesztő tréning>>>
Jobb agyféltekés rajztanfolyam>>>
Egy napos önismereti workshop>>>
Stresszoldó ZEN-rajzrelaxáció>>>

 

Ha nem szeretnél lemaradni a következő Stresszkezelő klubfoglalkozásról az OH-kártyákkal, javaslom, iratkozz fel a hírlevélre>>, így időben kapsz értesítést a következő induló időpontról, ráadásul a feliratkozás után, most ajándékba kapsz egy  Erőforrás és önbizalom tréning e-book-ot.

Schulcz Veronika mentálisan egészséges emberekkel foglalkozik, egyik módszer és tanfolyam sem helyettesíti az orvost, pszichológust, pszichiátert. Mind az egyéni konzultációk, mind a tréningek, tanfolyamok célja a személyiség fejlesztése és nem a terápia. Amennyiben pszichoterápiás, pszichiátriai, ill. pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt állsz, vagy van valamilyen mentális betegséged, Schulcz Veronika nem vállalja az egyéni konzultációt, és nem tudja elfogadni a programokra való jelentkezést sem, mert ebben az esetben már nem kompetens. Ha pánikbetegséggel, depresszióval küzdesz, kérlek, pszichológust/pszichiátert keress fel. Ha valamilyen trauma, vagy súlyos veszteség ért, akkor trauma- ill. gyászfeldolgozásban jártas szakember segítségét kérd, mert szakszerű segítségre van szükséged.