OH-élményű önismereti és stresszkezelő workshop

Helyszín, legközelebbi időpont: Szombathely, 2020. március 7., szombat
Jelentkezés az oldal alján található on-line jelentkezési űrlapon, a szabad helyek erejéig.

Élményszerű, kreatív önismeret asszociációs kártyákkal.

Minden túlzás nélkül mondhatom: fantasztikusak az OH kártyák, amik játékos módon, de mégis intenzív belső munkával segítenek abban, hogy a tudattalanban levő információkat felszínre hozzák, megmutassák nekünk, hogy adott kérdéshez kötve mi van bennünk, és merre induljunk el. Nem csak az önismeretben segítettek és segítenek ezek a kártyák, de sok mindenben meg is erősítettek. És mindezt úgy tették, hogy “csupán” a saját asszociációimra kellett építenem. Vagyis saját magam segítője vagyok a kártyák által. (Soma Mamagesa)

Az OH-módszer kidolgozója Moritz Egetmeyer pszichoterapeuta, humanisztikus pszichológus. A módszer neve az “AHA”,”OH” szavakból ered, ami ráismerést, felismerést jelent, ráadásul minden nyelven (“aha/oh, már értem!”, “aha/oh, megvan!” – ismerős?). 🙂

Az OH-módszer segítségével teret kap a jobb agyfélteke, így képesek leszünk:

az élethelyzetekből adódó konfliktusok személyes és kreatív megoldására,
nézőpontot váltani és megtalálni a számunkra legjobb megoldást, vagy a megoldáshoz vezető utat,
perspektívánk kitágításával, az új lehetőségek megtalálásával ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbb irányt,
csökkenteni a stresszt, szorongást,
felvállalni természetes emberi érzéseinket szégyenérzet nélkül,
negatív eseményeket, érzéseket pozitívvá konvertálni,
elmozdulni a cselekvés irányába,
fejleszteni személyiségünket.

 

Az OH-kártyák nemcsak fejlesztik a belső képzelőerőt, intuíciót, de segítségükkel megtalálhatjuk a megoldást rejtett, fel nem vállalt konfliktusainkra, felszínre hozhatjuk elfojtott érzéseinket,  megtalálhatjuk az utat önmagunkhoz és másokhoz is, érzéseinket könnyebben meg tudjuk fogalmazni.Az OH-élményű kártya instruktor segítségével, célzott kérdéseivel nem fogsz beleesni ugyanazokba a csapdákba és nem fogod ugyanazokat a megküzdési sémákat használni, mint eddig.

Jó-jó, de mi is pontosan az OH-módszer?

Az OH-kártyákat egy festőművész – Ely Raman – találta ki, azért, hogy a művészet ne merüljön ki annyiban, hogy egy festménynek címet adnak, majd emberek különböző galériákban, vagy múzeumokban megtekintik azt. Ely Raman-nak az az ötlete, hogy az embereket közelebb hozza a művészethez, találkozott a humán pszichológiával és felfedezték, hogy a kártyákat önismereti céllal is tudják használni. A képekhez szavakat társítottak, a képek és szavak szabad asszociációja, valamint az OH-élményű kártya instruktor célzott kérdései fejlesztik a belső képzelőerőt, az imaginációt, önreflexiót. Az OH-módszer hitvallása, hogy minden ember önmagát ismeri a legjobban, ezért a problémáira ő maga tudja a megoldást is. A kártyák és szavak szabad asszociációja segítenek megfogalmazni érzéseinket, segít megismerni önmagunk. Továbbá a jobb agyfélteke kreatív problémamegoldásának köszönhetően “kiütjük” a bal agyfélteke merev megoldási sémáit, hitrendszereit, amelyek korlátoznak minket, és amelyek elhitetik velünk, hogy egy problémát “hogyan kell/illik megoldani”.

Miben segít az OH-módszer? A teljesség igénye nélkül:

önmagad mélyebb megismerésében, tehát az önismeretben,
érzelmi megnyilvánulásaink fejlesztésében,
kommunikációs kultúránk fejlesztésében,
különböző blokkok, elakadások esetén, amikor nem találod a megoldást,
döntésképtelenség esetén,
párkapcsolati krízis esetén,
szülő-gyermek kapcsolatban,
társkapcsolatokban,
munkahelyi krízis esetén

Jósolni is lehet az OH-kártyákkal?

Neeem, dehogy! 🙂 a kártyákkal a jelenbe tudjuk hozni az érzelmi és értelmi döntéseket. Az OH-kártya nem jóskártya: tudatosítani segít.” (Németh Lóránd klinikai szakpszichológus, az OH-módszer hazai oktatója)

Helyszín, legközelebbi időpont:

Szombathely, 2020. március 7., szombat, a workshop 8.30-tól 13.30 óráig tart.
Jelentkezés az oldal alján található on-line jelentkezési lapon a szabad helyek erejéig.

Díja:

Óránként csak 2.500 Ft/fő, azaz összesen 12.500 Ft.

A jelentkezés véglegesítése a tandíj befizetésével történik, erről a jelentkezési űrlap kitöltése után kapsz egy automatikus információs e-mailt.

Tanfolyamvezető:

Schulcz Veronika személyiségfejlesztő, life & art coach

Figyelem, a program kiscsoportos, max. 6-7 fő jelentkezését tudom elfogadni!

Vélemények a klubfoglalkozásról:

 

“Hasonló gondolkodású emberekkel töltöttük együtt az öt alkalmat, a másik problémáját kívülről nézve észrevehettünk hasonlóságokat, vagy kontrasztokat a saját életünkkel kapcsolatban. Az OH-módszer és a kártyák nagyon hatékonyan felismertetik az adott élethelyzetet. A kártyák gyönyörűek!
Nem volt olyan elvárásom, ami ne teljesült volna, illetve igen, egy új tanfolyam.
Köszönöm szépen a lehetőséget, az élményeket, a kártyák hangulatát, sugallatait. Munkádhoz további sok sikert, örömöt, és egészséget kívánok!” (J.)

 

“A tudatos, intellektuális mellőzése milyen jót tesz , a tudatalattiból jövő képek, hangulatok, érzések nagyobb fejlődést hoztak, jobb lényegrelátást, amire nem számítottam. AHA – szóval ez a kártya?!
Nem voltak elvárásaim, nyitottan érkeztem, elégedetten, jól eső érzéssel távozom.
A jelenlegi tudásomhoz, képességeimhez, helyzetemhez minden a helyére került. Megnyugodtam, segített rendszerezni, jól felépített, jól instruált tanfolyam volt.” (A.)

 

“Pozitív volt a társaság, jó volt “idegenek” előtt is beszélni a problémáimról. Pozitívként éltem meg, hogy a kártyák segítettek választ adni a problémákra. Mélyebbre is lehetne menni ezekkel a kártyákkal, több alkalom is lehetne, hogy még jobban felszínre jöhessenek a problémák és megoldások.
Nagyon jól éreztem magam, hasznos volt, tényleg amiért jöttem, megkaptam.” (V.)

 

“Új dologként az asszociáció erejét éltem meg. Pozitív tapasztalat a csoport egyre jobban működő segítő dinamikája.
Azt vártam volna még ettől a tréningtől, hogy kitartson tavaszig, mert kellemes heti elfoglaltság volt. 🙂
Nem voltak elvárásaim, de úgy érzem, többet kaptam, mint amire számítottam. Örülök, hogy időben jelentkeztem és bekerültem a csoportba.
Pozitívan értékelem az együtt töltött időt. Örülök, hogy érdekes, sokszínű nőkkel találkoztam és olyan tükröt tartottak felém, amibe jó volt belenézni. Minden alkalommal megvolt az OH-élményem!” (E.)

 

“Felszínre kerültek az elnyomott, rossz érzések, élmények és ezekre a dolgokra sikerült megoldást találni. A csoport többi tagjától pedig rengeteg jó ötletet, tanácsot kaptam.
Számomra nagyon gyorsan (sajnos) véget ért ez az öt alkalom. Úgy érzem, maximálisan megkaptam mindent, amit szerettem volna.
Csakis pozitívan tudok róla nyilatkozni. Nagyon örültem, hogy kaptam helyet a csoportba. Számomra a 3. alkalom volt az a pont, ami áttörte a blokkokat és úgymond megéltem a “megvilágosodás” érzését. A csoport tagjai kívülállóként nagyon sokat segítettek tanácsaikkal és ötleteikkel. Nagyon sokat tanultam, mind magamról, mind róluk. Mindenkinek ajánlani tudom. Imádtam. Várom a folytatást.” (K.)

 

“Megerősítéseket kaptam a jelenlegi helyzetem, múltam, és a problémáim és azok megoldása kapcsán, emellett “hihetetlen” felismeréseket is. Sokat tanultam a klubfoglalkozások többi résztvevőinek megtapasztalásaiból is.
Kreatív, mély gondolkodásra késztető, nagy önismeretet adó, önfejlesztő, megoldáscentrikus és egymást segítő, tapasztalatokkal, tanácsokkal segítő volt a tanfolyam.
Hasonló gondolkodású, nagyon szimpatikus embereket ismertem meg a többi résztvevőben.” (Á.)

 

“Nem vagyok egyedül a problémáimmal, és egy ilyen közösségben olyan emberekkel találkozhatok, akik értik miről beszélek, és én is értem őket. Nagyszerű volt megtapasztalni és érezni a támogatást (a nagy bólogatásokat látni )
Rájöttem, hogy amit elfogadottnak gondoltam az életemben (beletörődtem), azzal van a legtöbb tennivaló.  Szembesültem önmagammal, és még hosszú út áll előttem. Jó volt az alacsony létszám, mert így volt időnk egymásra. Köszönöm a lehetőséget! (E.)

 

“Egy-egy feldolgozottnak hitt kérdésről kiderült, hogy még foglalkozni kell vele. Szívesen folytatnám, ill. pár hónap múlva lehet, hogy ugyanezek a feladatok is mást mutatnának.
Nagyon jónak értékelem a tréninget és különösen hasznosnak, főleg azok jellegét, amit a Sors irányít (kártyahúzás), vagy a tudatalatti (nem tudja még az ember, hogy milyen céllal választ kártyát), ezt emelném ki a módszer erősségeként. Nagy élmény volt, hiszek benne, hogy az itt tapasztaltak előre visznek. Köszönöm!” (M.)

 

“A problémákat nem szabad elnyomni, foglalkozni kell velük és megoldás is lesz rá. A tréning hozzájárult önmagam megismeréséhez. Az öt alkalom kevés volt.” (A.)

 

“Pozitívum, hogy mások példáiból is tanultam és erőt merítettem. Jöttek új felismerések, feldolgozottnak hitt problémák is felbukkantak. Élményszerű volt!
Kíváncsi voltam, mit lehet még belőlem kihozni. Egész más lett az eredmény, mint amire az első foglalkozás után gondoltam. Nekem teljes volt, így volt egész.
Érdekes, mély, érzékeny, néha vicces, életszerű. Ezek a jelzők jutnak eszembe. Ja, és véletlenek nincsenek! ” (E.)

Utólagos visszajelzés a klubfoglalkozást követő pár hónap után:

“Szeretnék megosztani veled egy újabb OH-élményemet. Volt egy konfliktusom apukámmal,ami nagyon rosszul érintett,főleg az utolsó rész:Ne idegesíts,úgysincs jó kedvem!Takarodj be a szobádba!Örülj,hogy nem doblak ki!.. és elkezdtem gondolkodni,hogy vajon milyen megoldás lehetne a legjobb számomra,ami” megszabadítana “a felgyülemlett feszültségtől és a negatív érzésektől.Ekkor beugrott a “szobás kártya”,amit az első foglalkozáson húztam és csak negatív érzéseket tudtam hozzá kötni.Világossá vált,hogy be vagyok zárva,nincs meg a szabadságom…csak szorongok.Elhatároztam,hogy elköltözök,sikerült is találnom egy lakást,áprilisban be is tudok költözni.Azóta folyamatosan ugranak be a kártyák(pl.:a víz mérgezett volt és én csak sodródtam az árral…itt /szülői ház/ csak mérgezem magam),de kinyílt a szemem és rájöttem arra,hogy az itt eltöltött idő az tanuló pénz volt,mert még nem késő,hogy változtassak.A kommunikáció teljesen lecsökkent a minimumra.Nem szeretnék több energiát belefektetni abba,hogy rendbe hozzam a kapcsolatunkat,mert úgy gondolom,hogy ez egyoldalú lenne.Az erdős kártya is már beugrott,hogy fel kell égetnem mindent magam mögött,hogy egy új életet kezdhessek és végre rátaláljak önmagamra.Nagyon örülök,hogy részt tudtam venni ezen a foglalkozáson.Egyszerűen hihetetlen,hogy a tudatalatti ennyi információt rejt magában és ezt felszínre is lehet hozni.A változás nehéz és fájdalmas,de megéri.Sokkal magabiztosabb és pozitívabb vagyok azóta,amióta szembenéztem a félelmeimmel és elindultam a változás útján.
Nélküled és a tanfolyam nélkül ez nem sikerült volna.Nagyon szépen köszönöm.”

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

 

 Jelentkezési lap
OH-élményű önismereti és stresszkezelő workshop
Szombathely, 2020. március 7.

Tisztelettel kérlek, hogy jól gondold meg, hogy megfelelő-e Neked ez az időpont, és komolyan gondolod-e a részvételi szándékot, mert a jelentkezéseddel lefoglalsz egy helyet, a létszám pedig limitált. Kérlek, csak akkor jelentkezzél, ha valóban szeretnél is részt venni a tanfolyamon. Köszönöm szépen a felelősségteljes együttműködésed! 

 

Ez a jelentkezés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26.) kormányrendelet hatálya alá tartozik. A szerződést a Jelentkezési űrlap kitöltésével és a “Jelentkezem a tanfolyamra!” gombra való kattintással Schulcz Veronika egyéni vállalkozóval kötöd (9700, Szombathely, Borostyánkő u. 33., adószám: 66072205138) A tandíj  befizetésével kapcsolatos információkról válasz e-mailben értesítelek.
A fizetési határidő 8 nap, de a helyeket nem a jelentkezési, hanem a tandíj beérkezésének sorrendjében tudom biztosítani.
Számlát kiállítani annak a nevére tudok, akinek a számlájáról (nevéről) az utalás érkezik.

Jelentkezési feltételek (kérlek, olvasd el, mert fontos!):
A jelentkezés véglegesítése a tandíj, azaz 18.000 Ft befizetésével történik. Amennyiben a befizetett programon indokolt esetben (vis maior) mégsem tudsz részt venni, a befizetett összeget átruházhatod másra VAGY a soron következő legközelebbi alkalommal egy ugyanolyan programon letanulhatod. A befizetett összeg ezt követően tovább nem görgethető, és nem használható fel más tanfolyamra, tréningre, egyéni kezelésre.
A tanfolyam kezdete előtt 48 órán belül jelzett lemondás esetén az összeg nem letanulható, és nem visszatérítendő. Ez alól kivételt képez a vis maior esete, ez adott esetben a Szolgáltató egyéni elbírálásának tárgya.
A szervező indokolt esetben az időpont és helyszín (településen belül) változtatás jogát fenntartja.
A jelentkezési feltételek (lemondás) mindazokra is vonatkoznak, akik ajándékutalvánnyal vesznek részt a tanfolyamon.
A tandíj részben vagy egészben való visszatérítése nem lehetséges.


Általános Szerződési Feltételek

(Abban az esetben, ha a jelentkezéstől számított pár nap múlva nem érkezik meg a postafiókodba az automatikus válasz e-mail, kérlek, nézd meg a spam mappádba is. Ha ebben sem találod, légy szíves vedd fel velem a kapcsolatot a vera(kukac)stressz-oldas.com e-mail címen. Citromail-es és freemail-es címek helyett lehetőség szerint más e-mail címet adj meg, mert  ezekről a levelek általában visszapattannak.)

 

Név*
Email*
E-mail cím még egyszer*
Telefonszám*
Számlázási név*
Számlázási cím (irányítószám, város, utca, házszám)*
Adószám (csak cégek, vállalkozások esetében kérjük kitölteni)
Egyéb (kérés, kérdés, közlendő, stb.)
Megismertem és elfogadtam az Adatkezelési tájékoztatót*
Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*
Alulírott, mint tanfolyamra jelentkező, az alábbi checkbox pipálásával – az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján – hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással.*
Tudomásul veszem, hogy a tanfolyamon – így rólam is – fotó készülhet, mely a www.stressz-oldas.com honlapra, és közösségi oldalakra, csoportokba kerülhet fel. Ehhez hozzájárulásomat adom.*


További, felnőttek számára szervezett tanfolyamok, tréningek:

ONLINE önismereti és személyiségfejlesztő tréning>>>
“Hogyan mondjam?” – erőszakmentes, együttműködő kommunikációs tréning>>>
“Hozd ki magadból a legtöbbet!” – személyiségfejlesztő tréning>>>
“Közelebb önmagamhoz” – önismereti klubfoglalkozás>>>
Útkereső workshop>>>
Színezd újra! csoportos önismereti coaching>>>
Belső gyermek gyógyítása – meditációs esték Verával>>>
Jobb agyféltekés rajztanfolyam>>>

 

Ha nem szeretnél lemaradni a következő OH-élményű önismereti klubfoglalkozásról, javaslom, iratkozz fel a hírlevélre>>, így időben kapsz értesítést a következő induló időpontról, ráadásul a feliratkozás után, most ajándékba kapsz egy  Erőforrás és önbizalom tréning e-book-ot.

Schulcz Veronika mentálisan egészséges emberekkel foglalkozik, egyik módszer és tanfolyam sem helyettesíti az orvost, pszichológust, pszichiátert. Mind az egyéni konzultációk, mind a tréningek, tanfolyamok célja a személyiség fejlesztése és nem a terápia. Amennyiben pszichoterápiás, pszichiátriai, ill. pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt állsz, vagy van valamilyen mentális betegséged, Schulcz Veronika nem vállalja az egyéni konzultációt, és nem tudja elfogadni a programokra való jelentkezést sem, mert ebben az esetben már nem kompetens. Ha pánikbetegséggel, depresszióval küzdesz, kérlek, pszichológust/pszichiátert keress fel. Ha valamilyen trauma, vagy súlyos veszteség ért, akkor trauma- ill. gyászfeldolgozásban jártas szakember segítségét kérd, mert szakszerű segítségre van szükséged.