Skip to content

Minek nekem jobb agyféltekés rajztanfolyam? :-)

Nem ez a leggyakoribb kérdés, amit feltesznek nekem – hiszen itt aztán tényleg egyértelmű bizonyítékot kap a kedves résztvevő a negyedik (sőt, már harmadik) napon, hogy “a dolog működik”. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a jobb agyféltekés rajztanfolyam jóval több annál, minthogy négy nap alatt művészi szintre fejleszthetjük a rajztudásunkat. A rajzolás elsősorban eszköz és nem cél.

Nagyon sokan azt gondolják – tévesen -, hogy a rajzoláshoz kézügyességre van szükség. Ez nem igaz, a rajzolás alapvető készség, képesség mindenkinél. A rajzolás a megfelelő látásmódon múlik, ez a látásmód pedig tanulható, ráadásul egy életen át megmarad, és ha rendszeresen rajzolsz, azok a pluszok is az életed részévé válnak, amelyeket a jobb agyféltekés rajzolás hoz felszínre.

 

A fantáziadús, érzelmeit kifejezni képes és kreatív-alkotó embernek nagyon is jó esélyei vannak a sikerre ebben a társadalomban. Az intelligencia, kreativitás és érzelmi élet egyensúlya döntő fontosságú az egészséges személyiségérés szempontjából. (…) Ennek a ritka egyensúlynak a kialakítása kell legyen a jövőbeni pedagógia fáradozásainak célja. (…) A kreativitás és az érzelmi élet elmulasztott kibontakozását pótolnia kellene a társadalomnak és minden egyes embernek.(…) A kreatív feladatok fellazítják a gondolkodást, és kiszabadítják a hagyományos, merev logikai sémák kereteiből. A gondolkodás fokozott rugalmassága nemcsak a munkában való kreativitást növeli, hanem a magánszféra életproblémáinak megoldásában is segít. (…) Azok az  emberek, akiknek fejlett az intuíciós képességük /az intuícióért a jobb agyfélteke a felelős – saját megjegyzés/, jobban boldogulnak életükkel, és kevesebb téves döntést hoznak, mint azok, akik problémáikat racionálisan, az intelligenciájuk segítségével közelítik meg.

Peter Lauster pszichológus

Mit adhat Neked tehát a jobb agyféltekés rajztanfolyam?

– magabiztosságot, önbizalmat
– sikerélményt
– megtapasztalhatod az itt és most állapotát
– átélheted a flow élményt
– stresszoldást (nem tudsz egyszerre rajzolni és gondolkodni, így aggódni sem 🙂 )
– oldódnak félelmeid
– segít elfogadni önmagad
– megtanulsz egy adott “problémára” (ami valójában feladat, amit meg kell oldani) más szemszögből is rálátni
– fejlesztheted a kreativitásod, melyre az élet minden területén szükséged van
– nemcsak a kreativitásod, a kreatív problémamegoldásod is fejlődni fog (pár hete láttam az Apollo13 című filmet – már másodszor, és a film nézése közben “esett le”, hogy az űrhajó legénysége tulajdonképpen a kreatív problémamegoldásnak köszönhette azt, hogy megmenekültek, életben maradtak és vissza tudtak térni a Földre; de nem kevesebbet állítok, minthogy technikai civilizációnkat is a kreativitásnak köszönhetjük)
– hozzáférsz végre saját kreatív erőforrásaidhoz, melynek hiánya rengeteg blokkot, stresszt, elakadást okozhat
– megtapasztalhatod azt a tudatállapot változást, amikor megszűnik körülötted minden, amikor nem érzel fáradságot, nem érzel éhséget, nem érzed az időt
– segít beindítani az öngyógyító folyamatokat
– oldódnak negatív hitrendszereid

Összefoglalva, az alkotás: terápia!

Gyere és tarts velem a legközelebbi kurzuson! 🙂

Legközelebbi jobb agyféltekés rajzolás Szombathelyen: https://www.stressz-oldas.com/jobb-agyfeltekes-rajztanfolyam/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.