“Hogyan mondjam?” – Erőszakmentes, együttműködő kommunikációs tréning

Érezted már, hogy konfliktushelyzetekben nem tudsz védekezni, nem tudsz kiállni önmagadért, nem tudsz reagálni, mert leblokkolsz? Ezek miatt úgy gondolod, jobb elkerülni a konfliktusokat? Így viszont sokszor rossz érzés, feszültség marad Benned…? “Már megint nem szóltam”, már megint hagytam magam”. Vagy Rád az a jellemző, ha úgy érzed, támadnak, akkor visszatámadsz, ami miatt még jobban elmérgesedik a helyzet? Vagy Neked pont ezek ellenkezője (is) ismerős?
Esetleg konfliktushelyzetekben  hajlamos vagy “odamondogatni”?

Ha mindez Téged is érint, akkor jó helyen jársz, mert ezen a kommunikációs tréningen megtanítom Neked:

 • az erőszakmentes kommunikáció négy egyszerű lépését;
 • hogyan lépj ki a kinek van igaza-kinek nincs igaza játszmából, mely legnagyobb gátja a konfliktus megoldásának, és az együttműködésnek;
 • hogyan mondjál nemet bűntudat nélkül;
 • hogyan akadályozzák a tiszta a kommunikációt a “tudhatná”, “észrevehetné”, “magától is gondolhatná” típusú elvárások, belső monológok, és ezek miért nem vezetnek sehova;
 • mit tegyél, ha Neked mondanak nemet, hogyan kerülheted el, hogy ne visszautasításnak, és ne a személyed elleni támadásnak éld meg a nemet;
 • hogyan fejezd ki az érzéseidet;
 • hogyan ismerd fel, és fejezd ki a saját szükségleteidet, és ezt hogyan kommunikáld le, hogy ne elvárásokat és követeléseket fogalmazz meg;
 • hogyan reagálj a Feléd irányuló kritikára, negatív üzenetekre;
 • hogyan kérj;
 • milyen kritériumai vannak a kérésnek, és ezt hogyan fogalmazd meg;
 • mi a különbség a kérés és követelés között (nem  csak a megfogalmazás, és nem csak a hangsúly!);
 • hogyan kerüld el a támadást konfliktushelyzetekben;
 • miről ismerheted fel az empátiát blokkoló kommunikációt, és mit tehetsz ellene;
 • melyek az életidegen kommunikáció jellemzői, hogyan kerüld el;
 • hogyan figyelj ítélkezés nélkül;
 • hogyan fejezd ki a dühödet megfelelő módon (az erőszakmentesség nem jelenti azt, hogy nem érezhetünk dühöt!);
 • hogyan azonosítsd be a saját érzéseidet és mások érzéseit;
 • mi a különbség a tényleges érzések, valamint az értelmezések, gondolatok, megállapítások között, és ez hogyan befolyásolja a megfelelő kommunikációt;
 • mi segíthet Neked abban, hogy “kitaláld”, lefordítsd magadnak és megértsd, hogy a másik félnek mire van szüksége (milyen igényei, szükségletei vannak, amelyet nem megfelelő formában fogalmaz meg Feléd: “Te soha…”, “Te mindig…”, stb.);
 • hogyan fordulj empátiával mások felé, kiderül az is, hogy miért is van erre szükség;
 • hogyan legyél együttérző önmagaddal.

A tréning eredményeképpen:

Az ellenállás, védekezés, erőszakos reakció minimálisra csökken az életedben.
Együttműködőbb leszel.
Empatikusabb leszel.
Javulnak emberi, társas kapcsolataid (beleértve a párkapcsolatod, munkahelyi kapcsolatokat, szülő-gyermek kapcsolatot, stb.)
Közelebb kerülsz önmagadhoz, és a másik emberhez is.
Fokozódik a másik ember iránti tisztelet.
Fokozódik az önmagad iránti tisztelet.
Együttérzéssel fordulsz mások felé.
Ha van gyermeked, hiteles példamutatással az ő kommunikációja, konfliktuskezelési profilja is változni fog; így nagy eséllyel neki nem lesz már szüksége egy ilyen tréningre felnőttként.
Nem Te változol, hanem az változik, ahogy ezentúl kifejezed magad (így végső soron Te is változol 😉 ).
Változik az, ahogy ezentúl meghallgatsz másokat, ahogy másokra figyelsz (aktív figyelem, értő figyelem).
Más szemmel látod önmagad, és beszélgetőpartnered is.
Szégyenérzet nélkül felvállalod sebezhetőségedet, hiszen valódi, mély kapcsolódás köztünk emberek között csak így jöhet létre.

Mire számíts?

Lesz elmélet is a tréningen, hiszen az erőszakmentes kommunikációnak megvannak a maga “szabályszerűségei” (akármelyik modellről is legyen szó), és ahhoz, hogy majd a gyakorlatban tudd alkalmazni, ezeket a lépéseket (elméleti rész) ismerni kell.
De lesz sok-sok gyakorlat, csoportos, páros, és önálló feladatok is, azaz: “melós” és fárasztó nap lesz, készülj. 🙂 És abban is biztos vagyok, hogy sok felismerésben lesz részed, amikor rájössz, hogy miért nem tudtad eddig megfelelően kezelni a konfliktusokat.

Mire ne számíts?

Hogy rögtön a tréning után minden megváltozik a kommunikációdban. Berögzült, több évtizedes viselkedésmintákat csak kellő tudatossággal, jelenléttel és  gyakorlással lehet felülírni és megváltoztatni, ehhez azonban idő és türelem kell. De az biztos, hogy a tréning elvégzést követően egyre jobb lesz a kommunikációd, és az, ahogyan kezeled a konfliktusaidat.

Valamint a tréning jellege nem teszi lehetővé, hogy a résztvevők konkrét, egyéni konfliktushelyzeteit vegyük górcső alá, erre egyéni konzultáció keretében  van csak lehetőség. Az erőszakmentes kommunikációt, a “hogyan”-t tanítom meg, hogy aztán éles helyzetekben, a saját konfliktusaidban lépésről-lépésre, egyre jobban és jobban képes legyél alkalmazni.

Kinek nem való a tréning, és mikor nem javaslom a részvételt:

Ha nem megoldásokban gondolkodsz, csak panaszkodni szeretnél.
Ha a tréningen a konfliktusaidról szeretnél mesélni, sztorizgatni, azért, hogy megerősítsenek, Te látod jól a helyzetet, Neked van igazad.
Ha nem akarsz kilépni a kinek van igaza – kinek nincs igaza játszmából.
Ha a vitapartnered/vitapartnereid szeretnéd szidni, kritizálni, bírálni, ítélkezni felettük, és ehhez önigazolásokat akarsz, és támogatást, hogy mindenben ők a hibásak.
Ha nem érdekelnek az emberi kapcsolataid, és azok minősége.
Ha nem akarsz fejlődni, magadba nézni.
Ha nem érdekel, hogy mi a Te felelősséged bizonyos konfliktushelyzetekben, ha nem akarod tudni, hogy Te mivel járultál hozzá a kialakult helyzethez.
Ha nem érdekel a másik ember jólléte, érzései, szükségletei.
Ha nem szeretnél a kommunikációdon változtatni.
Ha nem szeretnél együttműködő lenni.
Ha rendben van, hogy bizonyos helyzetekben nem tudsz kiállni önmagadért.
Ha nem akarod, hogy kevesebb konfliktus legyen az életedben.
Ha Neked rendben van, ha “jól odamondogatsz”, “beolvasol” másoknak.
Ha úgy érzed, a Te kommunikációd megfelelő, és nincsenek blokkjaid, elakadásaid ezzel kapcsolatban.
Ha azt szeretnéd, hogy a kommunikáció tekintetében minden maradjon úgy az életedben, ahogy most van.

Tanfolyamvezető:

Schulcz Veronika life coach

Helyszín, legközelebbi időpont:

Szombathely, –  9 órától kb. 16.30-17 óráig (a pontos befejezés csoport- és létszámfüggő).

Jelentkezés:

Jelentkezni az oldal alján található on-line jelentkezési lapon lehet a szabad helyek erejéig!

Részvételi díj:

26.000 Ft/fő
A jelentkezés véglegesítése a tandíj befizetésével történik, erről a jelentkezési űrlap kitöltése után kapsz egy automatikus díjbekérő e-mailt.

A tanfolyam résztvevőinek véleménye:

“A kommunikáció egy olyan szegmense tárult fel előttem, amit eddig nem ismertem. Most már biztos vagyok benne, hogy lehet rendezni a nehéz helyzeteket is. Nem volt előzetes elvárásom, kíváncsian jöttem, és nem csalódtam. Nagyon hasznos volt – iskolában is kellene oktatni. Köszönöm.” (Laci)

“Ismertem már az erőszakmentes kommunikációt, de itt egy átfogó teljes képet kaptam, hasznos gyakorlati tanácsokkal. Nagyon jó, hogy emberközelivé vált és egységbe rendeződött kesze-kusza tudásom. Mindent megkaptam a tanfolyamon, még többet is, mint amit el tudtam képzelni. Profi módon felépített tanfolyamot kaptam, ami jó hangulatban telt. Várom a folytatást, ahol esetleg szituációkban gyakorolhatjuk és mélyíthetjük a megszerzett tudást.” (Hajnalka)

“A  tanfolyam közelebb vitt önmagunk és a másik ember megismeréséhez az érzések, és szükségletek azonosításával. Lehetett volna több szituációs játék, és ezek közös megbeszélése az egyes esetekről. Az emberi kapcsolatokban az empátia a legfontosabb készség, amelyet a tanfolyam részekre bont és tanulhatóvá tesz. Hiánypótló tanfolyam!” (Zoli)

“Teljesen új volt számomra, hogy egy felépített rendszer szolgálja az én kiegyensúlyozott életemet, ha hajlandó vagyok egy kis áldozatra. A vidámság, a jókedv, a segítőkészség meghozta számomra, hogy 70 évesen is képes vagyok az új befogadására. Mindent megkaptam a tanfolyamon, de egy kis gyakorlás “élesben” jól jönne. 1-10-es skálán 10-re értékelném a tanfolyamot, és mindenkinek ajánlom. Jó érzés volt átélni, hogy bármilyen hiányosságom jött elő, nem éreztem kényelmetlenül magamat. Nem volt “ROSSZ” megoldás egy feladatnál sem, ez SZÁRNYAKAT adott nekem. A csapat is kiváló volt. Mindent köszönök.” (Zsuzsa)

“Ez a fajta kommunikáció számomra úgy éreztem, nem ismeretlen. Mégis teljesen új nézőpontból, és egyszerű, a mindennapokban használható eszközökkel ismertetett meg, amellyel a kommunikáció teljesen új síkra emelkedett. Nagyon jó közösség, csapat jött össze. Úgy érzem, mindent megkaptam a tanfolyamon. Nagyon pozitívan értékelem, várom a folytatást!” (Karcsi)

“A kommunikáció új világot nyitott bennem, bátorság, a tanult dolgok alkalmazása, és egy merőben más együttlét az embertársainkkal. Nem volt olyan előzetes elvárásom, ami nem teljesült, inkább az anyag töménysége, befogadása okozott pici nehézséget, kimerültséget a nap végére.
Tanítanám minden ember számára. Nem kérdés, hogy mennyire más lehetne a világunk.” (Kati)

“Átlátható, megtanulható a módszer gyakorlással, tudatossággal bárki számára alkalmazható. Úgy gondoltam, több gyakorlat lesz. Nagyon jó légkörben telt a nap. Jól rendszerezett, könnyen használható információt kaptunk.” (Adri)

“Eddig nem gondoltam arra, hogy akivel konfliktusba kerülök, ott az ő szükségleteire is figyeljek. Nem voltak elvárásaim, újdonság volt számomra és nagyon építő. Részemről olyan első lépések, amit szeretnék folytatni.” (Szilvi)

“Nagyon fontos az érzések és szükségletek felismerése. Úgy kommunikálni, hogy amit mondok, azt úgy is értse a másik fél, ahogy én. Sokszor előfordult, hogy teljesen félreértettek. Jó hangulatban telt a tanfolyam, és nagyon sok, gyakorlatban is használható ismeretre tettem szert.” (Kata)

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

Jelentkezési lap- Jelenleg nincs meghirdetve időpont

Erőszakmentes, együttműködő kommunikációs tréning
Szombathely, –

Tisztelettel kérlek, hogy jól gondold meg, hogy megfelelő-e Neked ez az időpont, és komolyan gondolod-e a részvételi szándékot, mert a jelentkezéseddel lefoglalsz egy helyet, a létszám pedig limitált. Kérlek, csak akkor töltsd ki a jelentkezési lapot, ha biztosan szeretnél is jönni a tanfolyamra. Köszönöm a felelősségteljes együttműködésed! 

 

Ez a jelentkezés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26.) kormányrendelet hatálya alá tartozik. A szerződést a Jelentkezési űrlap kitöltésével és a “Jelentkezem a tanfolyamra!” gombra való kattintással Schulcz Veronika egyéni vállalkozóval kötöd (9700, Szombathely, Borostyánkő u. 33., adószám: 66072205138) A tandíj  befizetésével kapcsolatos információkról válasz e-mailben értesítelek.
A fizetési határidő 3 nap, de a helyeket nem a jelentkezési, hanem a tandíj beérkezésének sorrendjében tudom biztosítani.

Jelentkezési feltételek (kérlek, olvasd el, mert fontos!):
A jelentkezés véglegesítése a tandíj, azaz 26.000 Ft befizetésével történik. Amennyiben a befizetett programon indokolt esetben (vis maior) mégsem tudsz részt venni, a befizetett összeget átruházhatod másra, VAGY a soron következő legközelebbi alkalommal egy ugyanolyan programon letanulhatod (az átruházásról, vagy következő alkalommal való felhasználásról a jelentkezőnek kell gondoskodni, ez nem a szolgáltató felelőssége). A befizetett összeg ezt követően tovább nem görgethető, és nem használható fel más tanfolyamra, tréningre, egyéni konzultációra.
A tanfolyam kezdete előtt 48 órán belül jelzett lemondás esetén az összeg nem letanulható, és nem visszatérítendő. Ez alól kivételt képez a vis maior esete, ez adott esetben a Szolgáltató egyéni elbírálásának tárgya.
A szervező indokolt esetben az időpont és helyszín (településen belül) változtatás jogát fenntartja.
A jelentkezési feltételek (lemondás) mindazokra is vonatkoznak, akik ajándékutalvánnyal vesznek részt a tanfolyamon.
A tandíj részben vagy egészben való visszatérítése nem lehetséges.

Általános Szerződési Feltételek

(Amennyiben a jelentkezéstől számított pár órán belül nem érkezik meg a postafiókodba az automatikus visszaigazoló e-mail, kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot a vera(kukac)stressz-oldas.com e-mail címen.)

 

Név*
Email*
E-mail cím még egyszer*
Telefonszám*
Számlázási név*
Számlázási cím (irányítószám, város, utca, házszám)*
Adószám (csak cégek, vállalkozások esetében kérjük kitölteni)
Egyéb (kérés, kérdés, közlendő, stb.)
Megismertem és elfogadtam az Adatkezelési tájékoztatót*
Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*
Mint tanfolyamra jelentkező, az alábbi checkbox pipálásával – az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján – hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom, akár egy kattintással.*
Tudomásul veszem, hogy a tanfolyamon – így rólam is – fotó készülhet, mely a www.stressz-oldas.com honlapra, és közösségi oldalakra, csoportokba kerülhet fel. Ehhez hozzájárulásomat adom.*


 

További, felnőttek számára szervezett tanfolyamok, tréningek:

ONLINE önismereti és személyiségfejlesztő tréning>>>
OH-élményű önismereti és stresszkezelő klubfoglalkozás>>>
Útkereső workshop>>>
“Hozd ki magadból a legtöbbet!” – komplex személyiségfejlesztő tréning>>>
“Közelebb önmagamhoz” – önismereti klubfoglalkozás>>>
Színezd újra! csoportos önismereti coaching>>>
Belső gyermek gyógyítása – meditációs esték Verával>>>
Jobb agyféltekés rajztanfolyam>>>

 

Ha nem szeretnél lemaradni a következő “Hogyan mondjam?” – erőszakmentes kommunikációs tréningről, iratkozz fel a hírlevélre>> így időben kapsz értesítést a következő induló időpontról, ráadásul a feliratkozás után, most ajándékba kapsz egy  Erőforrás és önbizalom tréning e-book-ot.

Schulcz Veronika mentálisan egészséges emberekkel foglalkozik, egyik módszer és tanfolyam sem helyettesíti az orvost, pszichológust, pszichiátert. Mind az egyéni konzultációk, mind a tréningek, tanfolyamok célja a személyiség fejlesztése és nem a terápia. Amennyiben pszichoterápiás, pszichiátriai, ill. pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt állsz, vagy van valamilyen mentális betegséged, Schulcz Veronika nem vállalja az egyéni konzultációt, és nem tudja elfogadni a programokra való jelentkezést sem, mert ebben az esetben már nem kompetens. Ha pánikbetegséggel, depresszióval küzdesz, kérlek, pszichológust/pszichiátert keress fel. Ha valamilyen trauma, vagy súlyos veszteség ért, akkor trauma- ill. gyászfeldolgozásban jártas szakember segítségét kérd, mert szakszerű segítségre van szükséged.