Skip to content

Hogyan léphetsz ki abból, ami rossz és nem épít Téged?

Amint arról nem régen értesülhettél, megvalósult egy régi vágyam, célom, és lett egy saját kis “lélekkuckóm”, ahol fogadhatom a klienseimet. 🙂

Csodára várni, vagy inkább cselekedni?

Ez persze nem úgy történt, hogy kitaláltam a célom és vártam, hogy majd egyszer csak megvalósul, hanem tettem érte…
Nem, nem úgy, hogy kitettem a hűtőre egy fotót, hogy “majd egyszer szeretnék egy ilyen saját helyet”, nem is úgy, hogy “elküldtem az Univerzumnak” a kérésemet, és nem is úgy, hogy bármiféle “varázslatra” vártam volna. Ne érts félre, hiszek a pozitív gondolkodás erejében, hiszek az agykontrollban, hiszek a “kérd és megadatik”-ban is, hiszek több spirituális módszerben. Sőt, még abban is hiszek, ha kiteszek egy fotót, ami mindig szem előtt van, akkor az segíthet elérni a céljaimat, motivál, de azt is tudom, hogy mindez önmagában kevés, nem elég! Mert mi sem egyszerűbb, mint kérni egy nyaralót az Univerzumtól, kitenni egy fotót róla, vagy éppen egy luxusutazásról, autóról, álom munkahelyről, álom kapcsolatról, stb., majd hátradőlni a kanapén és várni, hogy majd egyszer csak megtörténik a csoda. Megtörténik…? Engem bosszant, amikor különböző helyeken, vagy bizonyos emberek ilyen olcsó ígéretekkel kábítják az embereket…, hogy ennyi elég.
Ezeknek a hamis ígéreteknek az lehet az eredménye és főleg a veszélye, hogy emberek évekig ott maradnak egy rossz munkahelyen, évekig nem váltanak, nem változtatnak, nem lépnek ki a nem működő párkapcsolatukból, benne ragadnak a rosszban, mert egyszerűen csak várnak, hogy a változás magától megtörténik. :-/ Ezek a hamis ígéretek nem cselekvésre ösztönöznek, hanem a problémában tartanak!

Miért vagyok hiteles én, és miért tudok segíteni Neked?

Mert éppen most értem el egy nem kis célomat, és lett egy saját lélekkuckóm.  🙂  (Korábban már több célt is elértem persze, hiszen pl. olyan munkát végzek, amit szeretek, ráadásul vállalkozás keretében, azaz a saját magam ura vagyok, de volt ez másképp is: végeztem olyan munkát, amit nem szerettem, ráadásul alkalmazásban…, azonban változtattam). Azt is többen tudjátok, hogy a segítő tevékenységen belül sem féltem változtatni, és új célokat kitűzni, amikor úgy éreztem, hogy váltanom kell. Két éve abbahagytam a kineziológiát, és egyéni konzultáció keretében life coaching-gal foglalkozom csak. A céljaim elérését nem az Univerzumra bízom, nem a csodára várok, hanem konkrét lépéseket tettem/teszek érte, használva bizony sok mindent, amit az évek alatt tanultam. 🙂

De hogyan csináltam?

Olyan célt tűztem ki, ami érdekel, nem pedig olyat, amihez semmi kedvem (hiszen az nem motivált volna!). Ez a cél a  saját célom volt, és nem valaki másé, aki szerint “ez jó lenne nekem”.  Tudod, mennyi energiát elpazarolunk azzal, hogy mások céljait sajátunknak hisszük, és ezeknek a – sajátnak hitt, valójában ránk erőltetett – céloknak a megvalósításán dolgozunk? Ennek “csak” az a veszélye, hogy nem marad erőnk, energiánk a saját vágyainkra…, arra, amit mi szeretnénk valójában, végül már azt sem tudjuk, hogy mit is szeretnénk…?

Amikor kitűzök egy célt, akkor nagyon sok kérdéssel körbejárom, és meg is válaszolom, sokszor írásban, így áttekinthetőbb (ez is segítői tapasztalat, hogy az emberek nem járják jól körül a kitűzött céljaikat, így sokszor éri őket kellemetlen meglepetés, amivel nem számoltak előzetesen). Ilyen és hasonló kérdéseket érdemes feltenni: mi történik, ha elérem a célom?, mi történik, ha nem érem el?, mi jelentené egyáltalán a sikert?, mi múlik rajtam?, mi nem rajtam múlik?, miért fontos ez a cél nekem?, mi (vagy ki) tud motiválni, ha majd elakadok? Én ezeken kívül még legalább 20-22-24 kérdést felteszek magamnak, hogy minél részletesebben körüljárjam a célom (célvalidálás). Mert ezek a kérdések pontosan abban segítenek, hogy tisztán lássak.

Az elért cél önbizalmat ad

Bármi legyen is a terved, jövőképed, pl. munkahely váltás, új munkakör, új tanulmányok, vállalkozás indítása, másik városba, vagy esetleg külföldre költözés, változtatni az életed bármely területén, azt nem lehet “hűbelebalázs” módjára elkezdeni, belevágni, mert könnyen kudarcban lehet részed. És nem a képességeid miatt. Ez elveheti a kedved a további céloktól, mert úgy érezheted, nem vagy eredményes, és ez egy plusz ok lesz, hogy miért nem változtatsz, nem lépsz újfent, hiszen “múltkor sem sikerült”. Célokra szükség van, mert ha eléred a kitűzött célt, az hozzájárul a boldogságodhoz, önbizalmat ad,  ez pedig növeli az elégedettség érzését az életedben. Ha figyelmen kívül hagyod a vágyaid, álmaid, céljad, vagy mások által Rád erőltetett célt valósítasz meg, amiben nem érzed jól magad, akkor az könnyen az üresség érzéséhez vezethet.

Ha szeretnél változtatni, ha döntés előtt állsz (lépjek/ne lépjek; váltsak/ne váltsak);  ha úgy érzed, “csinálnál valami mást”, de nem tudod, mit;  nem tudod, merre indulj el; ha úgy érzed, egy helyben toporogsz, akkor gyere el az Útkereső workshop-ra>>>🙂 A programon bevetünk coaching, NLP-s, művészetterápiás eszközöket (utóbbival igazán élményszerűvé tesszük a napot 😉 ), asszociációs kártyákat, és önismereti feladatokat. A workshop-on olcsó és hamis ígértek helyett, hasznos tudást, később is használható izgalmas gyakorlatokat, feladatokat kapsz. Akciótervvel, a művészetterápiás eszközöknek köszönhetően pedig garantáltan motiváltan és lelkesen távozol. 🙂

Útkereső workshop>>>2019. június 29. – már csak 1 szabad hely!
További információért és jelentkezéshez kattints az alábbi linkre: https://www.stressz-oldas.com/jovokepem/
Ma éjfélig 15% kedvezménnyel tudsz jelentkezni! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.