Skip to content

Felnőttképzési tájékoztató

2020. január 1-étől megváltoztak a felnőttképzés szabályai, ami azt jelenti, hogy a felnőttképzésre irányuló tevékenység bejelentésköteles lett (sőt, néhány esetben engedélyköteles).

Mivel 2010 óta tartok tanfolyamokat, tréningeket, workshop-okat, ezért hivatalos állásfoglalást kértem az illetékes minisztériumtól, miszerint van-e bejelentési, ill. engedélyeztetési kötelezettségem, vonatkoznak-e rám a felnőttképzés megváltozott szabályai.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az általam kért hivatalos állásfoglalásra azt a választ adta, hogy álláspontjuk szerint nincs az Fkt.-ből eredő kötelezettségem.

Így, bár tanfolyamokat és tréningeket is tartok, de nincs sem bejelentési kötelezettségem, sem engedélyeztetési kötelességem, így a programjaimon a résztvevőkkel nem kell felnőttképzési szerződést kötnöm, és egyéb – a Felnőttképzési törvény hatálya alá tartozó –  teendőm sincs.

A részemre 2020. augusztus 18-án megküldött hivatalos levelet bárki számára hozzáférhetővé teszem, amennyiben ezt szükségesnek látja.

Schulcz Veronika
Life coach