Stresszoldás Kineziológiával


“Én nem gyógyítalak, segítek csupán, hogy JOBBan legyél. Az Élet nyelvén szólok hozzád, s az érintés a hang, mely visszhangra lel benned. Ha utat talál, ha engeded. Nem nekem, magadnak… Veled maradok, míg hitté érnek szívedben a hangok, s megtanulsz szeretni. Magadat, s az életet, amit választottál. És mikor elengedem a kezed, hálás leszek, hogy szél lehettem a szárnyaid alatt... Mert REPÜLNÖD... egyedül KELL." (Tóth Éva)


A kineziológia egy alternatív jellegű, pszichológiai és pedagógiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség- és személyiségfejlesztő holisztikus módszer. Az általam használt módszer a kineziológia One Brain ága.

A testi-lelki problémák nagy részét saját magunk állítjuk elő bizonyos stresszhelyzetekkel, sérelmekkel, kudarcokkal, negatív, rögzült viselkedésmintákkal.
Ezeket a negatív érzelmi töltéseket gyermekkorunk óta gyűjtögetjük, ahogy a kudarcra, sérelmekre adott válaszreakciókat is. Agyunk mindezeket a stresszhelyzeteket tárolja (egészen fogantatásunktól kezdve), és a jelenben ugyanúgy reagálunk, ahogy már kisgyermekként tettük, azaz a jelen stresszének oka, a múltban keresendő (nagyon gyakran ezek a stresszreakciók már 6 éves kor alatt rögzülnek). A régi, rossz tapasztalatok emléke jelen van tudatos és/vagy tudatalatti szinten és hat a mostani döntéseinkre, reakciónkra.
A múlt stresszhelyzeteit és az arra adott érzelmi válaszreakciókat bármi bekapcsolhatja, ami a korábbi eseményre valamilyen módon emlékeztet: egy szín, egy íz, egy hang, egy tekintetirány, egy mozdulat, stb.
Soha nem az számít egyébként, hogy mi történt a múltban, hanem az, hogy azt az adott eseményt hogyan éltük meg, milyen érzelmi reakciót adtunk rá.
A kezelések során az egy-egy eseményre adott negatív érzelmi töltést semlegesítjük, oldjuk – így lehetőségünk lesz a jelenben új választásokat tenni és letenni a rögzült negatív érzelmi reakciókat, negatív viselkedésmintákat.

A kezelés során az érzelmi stresszoldás mellett ún. korrekciókat is végzünk. Ezek a korrekciók segítenek pl. a két agyfélteke integrálásában (innen a módszer neve is: One Brain módszer, One Brain = Egy Agy/Egységes Agy), hiszen stresszhelyzetben a két agyfélteke "szétkapcsol", és ez ismétlődik minden olyan helyzetben, amely a korábbi stresszhelyzetre bármilyen módon emlékeztet minket (ami lehet egy szín, íz, mozdulat, stb.). Vagyis amikor érzelmi stressz hatása alatt vagyunk, képtelenek vagyunk gondolkodni, tudatosak lenni és megoldásokban gondolkodni, egyszerűen csak reagálunk: többnyire indulatosan, haragosan ("elborult az agyam" - ismerős?), kishitűen, bánatosan, stb.  Ilyenkor a  bal agyfélteke pánik üzemmódra kapcsol, ami "üss vagy fuss", vagy "támadj vagy menekülj" reakció néven is ismert. Ha az érzelmi stressz állapotából kiszabadulunk, akkor vagyunk képesek hatékonyan működni, és a rögzült negatív reakciók, negatív érzések, "hibás", ismétlődő minták helyett új választásokat tenni és képesek leszünk végre megoldás-centrikusan gondolkodni, és nem csak reagálunk, ahogy korábban tettük.


A kineziológia eszköze az izomtesztelés, éppen ezért egyáltalán nem szükséges, hogy valaki tudatosan emlékezzen az őt ért negatív érzelmi stresszre. A kezelő meghatározott rendszer szerint kérdéseket tesz fel, és figyeli az izomtónus változását (általában az alkaron), a kar izmai közvetítve az agy  sejtmemória szinten tárolt információit, a kérdésekre erősen tartó, vagy elgyengülő izomtónussal "válaszolnak", tehát így „kérdezzük le” a kezelés céltémájához kapcsolódó szükséges információkat (életkort, negatív érzést, negatív hitrendszert, stb.)

Egy probléma oldásához általában 3-5 alkalomra van szükség, kb. havonta egyszer. A kezelések felnőtteknek 8000 Ft-ba kerülnek alkalmanként (50-60 perc), 14 év alatti gyermekeknek 7000 Ft/alkalom (45-50 perc). Szükség esetén tovább irányítom a klienst, ill. kiegészítő gyógymódokat, szakembereket ajánlok.

 Miben segíthet a kineziológia?

 • önbizalomhiánnyal, önértékelési problémával küzdesz
 • különböző blokkok, elakadások vannak az életed egyes területein
 • átélted már a céltalanság érzését
 • hangulat-ingadozásaid vannak
 • fáradékony, energiahiányos vagy
 • szorongás esetén
 • elengedési problémáid vannak
 • döntésképtelen vagy
 • párkapcsolati problémáid vannak
 • gyermeked szorong, feszült, bepisil, székrekedése van, agresszív, tanulási problémái vannak, diszlexiás, diszgráfiás
 • magatartási probléma esetén
 • ágybavizelés esetén
 • ha van valamilyen függőséged
 • ha van valamilyen fóbiád
 • olyan betegségek esetén, melyeknek lelki oka van és/vagy a stressz váltotta ki
Ha gyermekedet szeretnéd elhozni kineziológiai kezelésre, hasznos lehet, ha elolvasod a Kineziológia Gyermekeknek>>> oldalt, melyben részletesen kifejtem, hogy melyek a stresszes gyermek tünetei, hogyan zajlik a velük való közös "munka". Ide kattints>>>


A kineziológus nem diagnosztizál, nem gyógyít, hanem az öngyógyító mechanizmusokat segít beindítani. A kineziológiai kezelés nem helyettesíti az orvost. Pszichoterápiás, pszichiátriai, ill. pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt álló személy esetén nem  vállalom a kezelést, mert a kineziológus itt már szakmailag nem kompetens. Köszönöm a megértést!


Esettanulmányokról (hogy zajlik egy kezelés, milyen eredménnyel zárul, stb.), önismeretről, stresszoldásról, stresszkezelési tippekről a blogomban>> olvashatsz.

Stresszoldás, személyiségfejlesztés kineziológiai módszerekkel Szombathelyen a Promen Villában, Horváth Boldizsár krt. 9. Bejelentkezés telefonon. Elérhetőség>>>